۶.۷.۹۵

گوشه‌‌هایی‌ از گفتگوی رو در روی دیشب ترامپ و کلینتون


اولین مناظره بین دو نامزد ریاست جمهوری در امریکا، هیلاری کلینتون از حزب دموکرات‌ها و دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواهان، دیشب برگزار گشت. گفتگوی نخست بین این دو نامزد انتخاباتی، به گفته دوست و دشمن، بیشتر یک برخورد ناخوشایند با حملات شخصی خشن و مکرر بود که مسابقات بوکس سنگین وزن و معروف امریکایی را می‌ماند تا مناظره سیاسی آنهم در سطح انتخابات ریاست جمهوری ! و چه کسی‌ بازنده این مسابقه که بیشتر دعوای دو باربر بازار را می‌ماند شد؟ ملت آمریکا.

هر چند رسانه‌های مخالف و موافق دو کاندیدا با تمام توان تلاش کردند، نماینده خود را برنده این مناظره معرفی‌ کنند ولی‌ آنچه که آشکارا عیان و روشن بود، شرمندگی ملتی که شاهد این نمایش مضحک بود که برای انتخاب برترین شخص کشور بمنظور اداره و رهبری آنان، برگزار میشد.

گفتگو نخست مودبانه آغاز شد ولی‌ بسرعت آهنگ خود را دگرگون ساخته و به حملات شخصی‌ و ضربات بوکس کشید.
اولین موضوع گفتگو، مسائل اقتصاد بود. که در ۲۰ دقیقه نخست، دونالد ترامپ با مطرح کردن موضوعی‌ بنام پیمان نامه نفتا NAFTA (۱) که یک پیمان نامه تجارت آزاد بین آمریکا، کانادا و مکزیک است، کلینتون را در گوشه رینگ گیر آورده و او که ظاهرا آمادگی کافی‌ برای دفاع از خودش نداشت را، مفصل کتک زد. پیمان نامه نفتا بطور خلاصه تجارت آزاد بین سه کشور آمریکا، کانادا و مکزیک در سال‌های دهه نود و یا ورشکستگی اقتصادی امریکایی‌ها بود که بر اساس آن مواد خام و نیروی کار ارزان از دو کشور کانادا و مکزیک بسوی آمریکا سرازیر می‌گشت. این پیمان هم به سرنوشت دیگر پیمان نامه‌های آمریکایی‌ها دچار گشت. یعنی‌ پس از اینکه امریکایی‌ها به اهداف خود رسیدند، اینک دبه کردند که چه کشکی چه پشمی ما مغبون شده‌ایم و بخاطر این پیمان نامه صد‌ها هزار بیکار داده‌‌یم و وا مصیبتا و ترامپ را جلو انداخته و یک چیزی هم طلبکار شدند.

بهرحال در مناظره دیشب این موضوع که امریکایی‌ها در این پیمان نامه مغبون شده‌اند و صد‌ها هزار بیکار داده اند، و این بخاطر دموکرات‌ها و بیل کلینتون بوده است که چنین قرار داد و تجارت ننگینی! را بسته بهانه‌ای شد که ترامپ، برنده راند اول در این مسابقه گردد و چاقو را در جای نرم کلینتون فرو کرد.

در طول مناظره ترامپ بارها اشاره کرد که کلینتون بجای اینکه بین انتخاب کنندگان و طرفداران خود باشد تو خانه نشسته و برای مناظره خود را آماده می‌کند. مثل بچه مدرسه‌ای که شب امتحان نشسته و ماه‌ها تنبلی را میخواهد یک شبه جبران کند. او به کلینتون گفت تو سی‌ سال است در سطح بالای سیاست این کشور نشسته‌ای و مسئولیت داشتی و هیچ کار مثبتی نکردی، چگونه است که یکباره آمده‌ای و برای همه چیز یک راه حل داده و میخوای مشکلات را حل کنی‌؟ و کلینتون در آخر ضمن اعتراف به این مطلب گفت: و میدانی‌ من نشسته و خودم را برای چه چیز دیگری آماده می‌کردم؟ برای ریاست جمهوری آمریکا!

پس از یک آغاز لرزان و ناتوان، کلینتون با پرداختن به موضوع مالیاتی اموال ترامپ، به مسابقه برگشت و مشتی را حواله صورت ترامپ ساخت. کلینتون گفت:
اینکه ترامپ نمیخواهد اسناد مالیاتی خود را آشکار کند و آنها را از دید همگان پنهان میدارد، به سه دلیل است:
- یک: اینکه ثروتش به اندازه‌ای که می‌گوید نیست
- دو: در تجارت آنچنان که می‌گوید موفق نیست
- سه: مالیات پرداخت نکرده است و تکلیف ۶۵۰ میلیون دلار او مشخص نیست

کلینتون با انگشت گذاری به نقطه حساس ترامپ، او را یک بازرگان بیخلاق خواند و مدعی شد دیگر شرکت‌های کوچک که با او تجارت کرده‌اند، همگی‌ مغبون و خسران دیده‌اند. در پاسخ ترامپ شروع به توضیحات بسیار طولانی‌ و بی‌مورد و کسالت آور کرد که نشان از حساس بودن این موضوع نزد وی داشت و یا شاید به غرور او در این مورد بشدت برخورده بود. هر چند ترامپ اعلام کرد که هر وقت کلینتون ۳۳۰۰۰ امیلی‌ را که پاک کرده به دید همگان برساند، من هم بر خلاف سفارش وکلایم اسناد مالیاتی را پخش خواهم کرد. کلینتن در جواب بهمکاری مجری از توضیح مستقیم طفره رفته و تنها به گفتن اینکه اشتباه کرده و اگر زمان برگردد او این کار را هرگز انجام نخواهد داد و با پرداختن به مالیات ندادن ترامپ قصه را تمام کرد.

از موضوعاتی که بسیار مهم بود و متاسفانه ترامپ عمدا و یا ابلهانه از آن بسادگی‌ گذشت، موضوع جنایاتی بود که ائتلاف غرب بر ضّد ملت و کشور لیبی‌ انجام دادند. در این ماجرا پس از بزیر کشاندن غیر قانونی‌ رهبر لیبی‌ و کشتن او، در زمان تقسیم غنایم اختلافی‌ در بین غربی‌ها پیش آمد، و ‌اروپایی‌ها بویژه انگلیسی‌ ها، به شکل عده‌ای به ظاهر مسلم ریختند و سفارت آمریکا در بنغازی پایتخت لیبی‌ را اشغال کرده ( همان سناریوی که غربی‌ها در ابتدای فتنه ۵۷ در ایران پیاده کرده و تمام افتخارش را به پایِ ایرانیها گذاشتند و ۳۷ سال به این بهانه ایرانی‌‌ها را چاپیدند) و سفیر آمریکا به همراه سه نفر دیگر از کارکنان سفارت آمریکا را به طرز فجیع در خیابان و در جلو در سفارت به قتل رساندند.(۲)

این کشتار در زمان وزارت خانم کلینتون به عنوان وزیرامور خارجه انجام گرفت. ترامپ می‌توانست این بخش را که بسیار حساس بود، زیر پرژکتور گذشته و تحقیری که امریکای‌ها شدند را مانند مشت محکمی بر چانه کیلنتون بکوبد که ظاهرا بنا بر مصلحت سیاست آمریکا از آن بسادگی‌ گذشته و فقط در حد اشاره بسنده کرد. و بجای آن به بحث احمقانه ترک عراق توسط سربازان امریکایی که در سال ۲۰۱۰ انجام گرفت، پرداخت و این کار را نکوهش کرد و گناه را به گردن دموکرات‌ها انداخت که کلینتون هم بلافاصله گفت که آن زمان جورج بوش پسر و همپالگی‌های تو بر سر کار بوده و یک دولت جمهوری خواه این تصمیم را گرفته نه ما. ترامپ در اینجا هم عدم آگاهی‌ و دانش خود را تابلو ساخت و هم حماقت بیش از حدش را. به اضافه کلینتون در پاسخ اشاره کرد که ترامپ یک بار با قذافی معامله اقتصادی داشته است.
دو موضوع بسیار مهم بود که ناظران سیاسی تصور میکردند که ترامپ توسط آنها پوست هیلاری را بکند. یکی‌ همین که اشاره شد یعنی‌ جریان تحقیر بنغازی و قتل سفیر و کارکنان امریکایی بود. و دیگر موضوع ایمیل‌های خانوم کلینتون که در حد یک رسوایی سر و صدای بزرگی‌ بر پا کرده بود. ولی‌ در این مورد هم باز ترامپ به اشاره‌ای از آن گذشت و فشاری با روی مطلب نیاورد. موضوع ایمیل ها، برمیگردد به زمانی‌ که کیلینتون به عنوان وزیر امور خارجه کار میکرد و یک آدرس خصوصی برای ایمیل‌های رسمی‌ خود باز کرده بود و به جای آدرس دولتی، بطور خصوصی و محرمانه به رّد و بدل اطلاعات و گفتگو میپرداخت که این کار هم جرم است و هم ضّد عرف و قوانین دولتی. بعلاوه که برخی‌ از این ایمیل‌ها از طریق روس‌ها در اینترنت پخش شد و دست خانم کلینتون را در بسیاری از جنایاتی که در دنیا صورت گرفته است، بطور مستقیم رو کرد.

همچنین سخن از غیر امریکایی بودن اوباما شد که ادعایی مطرح شده از سوی ترامپ بود و کلینتون او را به نژاد پرستی‌ متهم نموده و داستانی را تعریف کرد که در سال ۱۹۷۳ ترامپ از اجاره دادن خانه ا‌ش به یک سیاه پوست به دلیل نژادی خوداری کرده و او را ضّد زن و نژاد پرست خواند.

مجری مناظره که بطور آشکار بعنوان کمک کلینتون رفتار کرده و عمل میکرد از ترامپ پرسید که او گفته است که کلینتون توان رئیس جمهور شدن را ندارد در حالی‌ که ایشان اینجا قدرتمند ایستاده است. ترامپ در پاسخ گفت که منظور او ظاهراً نیست، بلکه او برای معامله و برخورد سیاسی با حریفان قدرتمند نیست ( اینجا بطور ابلهانه از سعودی‌ها که "خیلی‌ پول" دارند، نام برد!)
کلینتون همچین گفت که هر آدم عاقلی میداند که نباید به ترامپ اجازه داد که اختیار فشار دادن دگمه بمب اتم را در اختیار داشته باشد. طبق قانون آمریکا رئیس جمهور میتواند دستور جنگ اتمی‌ بدهد.
تو حرف یکدیگر پریدن و داد و هوار کردند و پرخاش نمودن از طرف هر دو در جریان بوده و انجام پذیرفت
از نظر من کلینتون می‌توانست برنده مناظره باشد بشرطی که عدالت در جو مناظره حکمفرما بود. ولی‌ همونطوری که اشاره کردم، مجری مناظره بشدت با کلینتون مهربان بوده و بر عکس به ترامپ میتازید و اجازه سخن گفتن به او نمیداد. در حالی‌ که کلینتون می‌توانست هر چند که میخواهد با خیال راحت حرف بزند. دیگر اینکه با طرح پرسش های سمی و بدام انداز بجای کلینتون با ترامپ برخورد میکرد که اینها همه از چشم و گوش ۱۰ میلیون بیننده امریکایی دور نماند و نفرت ایجاد کرد و بیش از پیش بر ضّد کلینتون عمل نمود. دیگر اینکه همانطوری که ترامپ گفت، مردم آمریکا شخص هیلاری کلینتون را نزدیک به ۳۰ سال چه بعنوان بانوی اول، چه سناتور، و چه وزیر امور خارجه و اینک نامزد ریاست جمهوری تجربه کرده اند و آش دهان سوزی از او ندیده اند. در حالی‌ که ترامپ یک پدیده تازه است که عوام می‌پسندند، چون بزبان آنان سخن می‌گوید. آنچه که عوام و مردم کوچه و بازار فکر میکنند از زبان ترامپ خارج میشود. و این یکی‌ از نقاط مثبت اوست. دیگراینکه همه کشته کار‌ها بااو مخالفند. تبلیغات عظیمی‌ بر ضّد او میشود، اورا مسخره میکنند، آشکارا اورا ننگ‌ مینامند. ولی‌ ازاین بیخبرند که همه اینها اورا درمرکز دید مردم کوچه و بازار قرارمیدهد و بر محبوبیت او میافزاید.
دو نامزد ریاست جمهوری مجدد در یک دوئل مستقیم درتاریخ نهم اکتبر و دوباره در ۱۹ اکتبر به مصاّف یکدیگر میروند. پیش ازاین کار همچنین دو نامزد معاونت ریاست جمهور در یک مناظره در ۴ اکتبر روبروی یکدیگر می‌‌ایستند.

انتخابات در استان‌های همپیمان آمریکا در تاریخ ۸ نوامبر سال ۲۰۱۶ برگزار میگردد.



::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
(۱)
قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی ( North American Free Trade Agreement)
بین آمریکا، کانادا، و مکزیک در سال ۱۹۹۴ پایه ریزی شده است. نفتا حاصل موافقتنامه تجارت آزاد بین آمریکا و کانادا است که در ژانویه ۱۹۸۸ امضا شد و از ژانویه ۱۹۸۹ به اجرا درآمد. مذاکرات در خصوص شرایط نفتا که عضویت مکزیک در منطقه تجارت آزاد را نیز در برگیرد، در اکتبر ۱۹۹۲ پایان یافت و در دسامبر همان سال امضا شد. این موافقتنامه سرانجام در نوامبر ۱۹۹۳ تصویب و از اول ژانویه ۱۹۹۴ اجرا شد.
بر اساس پیمان نامه
نفتا تمام محدودیت‌های تجارت و سرمایه‌گذاری میان کانادا، مکزیک و آمریکا در مدت ۱۵ سال بتدریج از بین می‌رفت. اکثر تعرفه‌های تجارت محصولات کشاورزی میان آمریکا و مکزیک به سرعت برداشته شد و تعرفه ۶ درصدی محصولات کشاورزی (شامل ذرت، شکر و برخی میوه‌ها و سبزی‌ها) در مدت ۱۵ سال برداشته شد. تعرفه خواربار و منسوجات قرار بود در مدت ده سال در هر سه کشور حذف شود. مکزیک قرار بود بخش مالی خود را به روی سرمایه‌گذاری آمریکا و کانادا بگشاید و تمام محدودیت‌ها تا سال ۲۰۰۷ برداشته شود. این پیماننام منجر به مهاجرت بیش از پیش مکزیکی‌ها به آمریکا و ارائه کار ارزان به بازار سرمایه داری امریکایی شد که در نتیجه آن صد‌ها هزار بیکار امریکای را منجر گشت

(۲)
کریستوفر استیونز (۱۹۶۰-۲۰۱۲ میلادی) ( جان کریستوفر "کریس" ستونس) دیپلمات آمریکائی و هیجدهمین سفیر دولت آمریکا در لیبی بود. او در سال ۲۰۱۱ همزمان با آغاز عملیات تروریستی غربی‌ها برای تسخیر لیبی‌ و چپاول ثروت‌های بیشمار این کشور و رهبر آن معمر قذافی انجام شد، نماینده ویژه دولت آمریکا و رابط ویژه با شورای به اصطلاح ملی انتقالی لیبی بود.
کریستوفر استیونز در ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۲ در حمله‌ای که به بهانه ساخت فیلم بی‌گناهی مسلمانان به سفارت آمریکا دربنغازی شده بود به همراه سه نفر از اعضای سفارت کشته شد. این حمله از طرف سفارت انگلیس و توسط تروریست‌های عرب و ترک و انگلیسی‌ در لباس مسلمانان لیبی‌ انجام گرفت. دلیل؟ احتمالا بر سر چپاول ثروت‌های لیبی‌ بین دولت‌های جنایت کار اروپا و آمریکا اختلاف افتاده بود و بدین وسیله ‌اروپایی‌ها که ردّ جنایاتشان در آسیا و آفریقا (ایران بزرگ) قسمتی ۳۰۰ ساله دارد، به امریکایی‌ها که ۷۰ ساله وارد میدان شدند، درس عبرت دادند. در زمانی‌ که این حمله صورت گرفت اوباما رئیس جمهور آمریکا و هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا بود.