۹.۶.۹۲

هیأت داوران جشنواره فیلم ونیز گلشیفته فراهانی را دعوت به همکاری کرد


خانم گلشیفته فراهانی، هنرمند و بازیگر کشورمان که مقیم فرانسه است به عنوان یکی از داوران هفتادمین جشنواره فیلم ونیز، در بخش «افق‌ها»ی این جشنواره برگزیده شد.


گلشیفته فراهانی پیش از این، در سال ۲۰۱۰ و در شصت وسومین دوره جشنواره فیلم لوکارنو به عنوان عضو هیئت داوران این جشنواره انتخاب شده بود.

بخش «افق‌ها»‌ی جشنواره فیلم ونیز دارای هیأت داوران جداگانه متشکل از هفت نفر است و ریاست آن را پل شرادر کارگردان سرشناس هالیودد به عهده دارد.

آلبرتو باربرا، مدیر جشنواره و همکارانش ۱۹ فیلم را برای بخش «افق‌ها»ی جشنواره فیلم ونیز در سال ۲۰۱۳ برگزیده‌اند. از ایران فیلم «گربه و ماهی» دومین ساخته شهرام مکری در این بخش حضور دارد. او پیش از این، فیلم «اشکان و انگشتر متبرک» را کارگردانی کرده بود.

شهرام مکری به همراه بازیگران فیلم «گربه و ماهی» در جشنواره فیلم ونیز حضور خواهد داشت.

هفتادمین دوره جشنواره فیلم ونیز که ۲۸ اوت کار خود را آغاز می‌کند، قدیمی‌ترین جشنواره جهانی سینمائی است و از نظر اعتبار بعد از جشنواره فیلم کن، دومین جشنواره جهانی سینما محسوب می‌شود.

این جشنواره چهار بخش عمده دارد که دو بخش آن رسمی و شامل «مسابقه» و «افق‌ها» است. افزون بر آن، بخش‌های «هفته بین‌المللی منتقدین» که هفت فیلم اول کارگردانان را انتخاب می‌کند توسط کمیته‌ای جداگانه سازماندهی می‌شود و همچنین بخش «روزهای مؤلفین» یا «روزهای ونیز» نیز بخش چهارم این جشنواره را تشکیل می‌دهد. این بخش را می‌توان معادل «۱۵روز کارگردانان» جشنواره فیلم کن در نظر گرفت.

در هفتادمین دوره جشنواره فیلم ونیز در سال ۲۰۱۳، در بخش مسابقه، ۲۰ فیلم شرکت دارند. دوم سپتامبر، در اختتامیه جشنواره فیلم ونیز، «شیر طلا» توسط هیئت داوران به ریاست برناردو برتولوچی، به کارگردان برنده داده خواهد شد.

در سال‌های گذشته، سینمای ایران در جشنواره فیلم ونیز حضور برجسته‌ای داشته و جایزه‌های بسیاری نیز به‌دست آورده است.

فیلم «گاو» ساخته داریوش مهرجویی در سال ۱۹۷۱ جایزه‌ی منتقدان بین‌المللی (مجمع بین‌المللی منتقدان فیلم) سی و دومین دوره جشنواره‌ فیلم ونیز را به دست آورد و «دایره» ساخته جعفر پناهی در سال ۲۰۰۰ شیر طلایی این جشنواره را از آنِ خود کرد.




منبع

هیچ نظری موجود نیست: