۲۸.۱۰.۹۲

زنان خراسان بزرگ ( افغانستان)، جز محرومترین قشر جامعه جهانی‌ هستند


پیش از حکومت اسلامی و طالبان‌های وحشی، زنان خراسان بزرگ ( افغانستان) مانند زنان اروپایی زندگی‌ و در اجتماع حضور داشتند، بعد از حکومت اسلامی تحمیلی جامعه غربی به این کشور و توحش‌های بیمار گونه ناشی‌ از فرهنگ غربی، که توسط طالبان‌ها به اجرا گذاشته میشد تا زمینه را برای حضور نظامی غربی‌ها در این کشور آماده و افکار جامعه جهانی‌ را منحرف سازد، زن بودن در این کشور جرم نابخشودنی محسوب میشد و بعد از حمله و اشغال افغانستان به وسیله انگلیس نمایش آزادی زنان با فرستادن چند زن به مجلس، ادارهٔ پلیس و دیگر دستگاه‌های دولتی و تهیه فیلم و عکس‌های تبلیغاتی از آنان، به منظور سرگرم کردن دنیا و پاچیدن خاک در چشم زودباورن که اکثریت مردم دنیا را تشکیل میدهند شروع شده و ادامه دارد. در حالی‌ که حقیقت این است که زنان افغانستان مانند مجرمان سابقه دار هیچ گونه حقی‌ را در اجتماع دارا نیستند.


با وجود اینکه برخلاف دوره طالبان دختران و زنان بار دیگر به مدارس، دانشگاه ها، پارلمان و صحنه سیاسی راه یافته اند، اما این تحولات باعث دستیابی به خواسته‌های آنها نشده است.

"نیلوفر ابراهیمی" نماینده پارلمان افغانستان به خبرنگار العالم گفت: در کشوری مانند افغانستان عوامل مختلفی مانع بهبود وضعیت زنان شده است که از آن جمله می توان به بی‌سوادی، فقر و ناامنی اشاره کرد و در صدر این عوامل، عدم اجرای قوانین به چشم می خورد.

با وجود تلاش‌های فراوان زنان افغانی برای اثبات وجودشان در زمینه‌های مختلف مدنی و نظامی، در بیشتر موارد به دلیل وجود سنت‌های سخت گیرانه یا رقابت شدید مردان، تلاش‌هایشان با شکست مواجه شده است.

"جمیله بیاض" که با درجه سرهنگی در پلیس افغانستان مشغول به کار است، به خبرنگار العالم، گفت: نیروهای پلیس زن در افغانستان با مشکلات و چالش‌های فراوانی مواجه هستند که این مشکلات فقط به نیروهای پلیس محدود نمی شود، بلکه در سراسر کشور چنین مشکلاتی وجود دارد.

شماری از فعالان حقوق زنان، دلیل وخامت اوضاع زنان افغان و افزایش خشونت علیه آنها را ناشی از ضعف برنامه ریزی و راهکارهای‌های نهادهای فعال در این زمینه می دانند.

مریم حسینی فعال حقوق زنان نیز به العالم گفت: مشکل اصلی، نداشتن آگاهی درباره حقوق و وظایفی است که باید در جوامع اسلامی برای زنان رعایت شود.

زنان افغانستان امروزه گرفتار آداب و رسوم و عادت‌های جامعه ای به شدت مردسالار هستند که مانع دستیابی آنها به جایگاه شایسته‌شان شده است. البته نباید از نظر دور داشت که دموکراسی و آزادی نوپای برقرار شده در این کشور که غرب به آن وعده داده، نتوانسته این کشور را از اصالت اسلامی خود دور نگاه دارد.

زنان افغانستان برای غلبه بر موانعی که بر سر راهشان قرار می گیرد به مبارزاتشان ادامه می دهند تا بدین وسیله جایگاه خود را به جامعه ثابت کنند و در زمینه‌های مختلف با مردان به رقابت بپردازند.

منبع




هیچ نظری موجود نیست: