۲۴.۴.۹۲

نشست فوق‌العاده اخوانی‌های سراسر جهان در ترکیه!



رهبران اخوان المسلمین در سراسر جهان، نشست فوق العاده‌ای را در ترکیه برای بررسی آخرین تحولات مصر و مساله برکناری محمد مرسی از قدرت برگزار کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، منابع آگاه در اخوان المسلمین اردن با اعلام این خبر تاکید کردند که این نشست روزهای شنبه و یکشنبه و با حضور رهبران بلند پایه اخوان المسلمین در سراسر جهان به ویژه در کشورهای عربی برگزار شد.

در این نشست ترکیه میزبانی آن را بر عهده داشت، شرکت کنندگان در خصوص اوضاع مصر به ویژه برکناری محمد مرسی، رئیس جمهوری سابق این کشور ازقدرت و دلایل شکست اخوان المسملین در مصر و نیز آینده این گروه، گفت وگو کردند.

علاوه بر این گفت وگو درباره راه‌های کاهش نتایج بحران مصر و اقدامات آینده اخوان المسلمین در این کشور از جمله موضوعات دیگر نشست فوق العاده اخوان المسلمین در ترکیه بود.

شبکه خبری المیادین نیز گزارش داد: شرکت کنندگان در این نشست، درباره سند صادر شده از سوی "مرکز بین المللی مطالعات و آموزش"، شاخه برنامه ریزی "اخوان المسلمین جهانی" مبنی بر اینکه جنبش حماس از حوادث اخیر مصر بیشترین ضرر را کرده، گفت وگو کردند.

در این سند همچنین اعلام شده است که بارزترین دلایل شکست اخوان المسلمین در مصر اختلاف میان جریان‌های اسلامگرای این کشور و گسترش شکاف میان این گروه با احزاب سلفی است.

در سند مذکور ضمن توصیف سناریوی "نظامی شدن درگیری‌ها در مصر" به اقدامی "فاجعه آمیز"، تاکید شده که این امر در نهایت به نابودی مصر درست شبیه آنچه که در سوریه رخ داد، می انجامد.

درباره جزئیات پایانی نشست اخوان المسلمین در ترکیه اطلاعاتی در دست نیست، اما منابع آگاه در اخوان المسلمین اردن اعلام کردند که به احتمال زیاد رهبران اخوان المسلمین در ترکیه درباره گام هایی برای حمایت از این گروه در مصر و محمد مرسی توافق کردند.

این نشست همزمان با تظاهرات اعلام همبستگی با اخوان المسلمین در شماری از کشورهای جهان و تجمع طرفداران این گروه در میدان‌های قاهره و شهرهای دیگر مصر برگزار شد.

از سوی دیگر شبکه المیادین اعلام کرد: راشد الغنوشی، دبیرکل جنبش النهضة تونس به عنوان رئیس دفتر سیاسی اخوان المسلمین جهان انتخاب شد و این بدین معناست که الغنوشی فرد شماره دو اخوان المسلمین در سراسر جهان شد.

الغنوشی در دهه هشتاد پس از اتمام تحصیلاتش در رشته فلسفه در فرانسه به تونس بازگشته و جنبش اسلامی النهضه را تاسیس کرد وی در سال ۱۹۸۱ به عنوان رئیس جنبش النهضة در تونس انتخاب شد و بار دگیر در سال ۲۰۰۷ پس از یکبار سرکوبی این جنبش و سفر رهبران آن به خارج از تونس، به عنوان دبیرکل این جنبش ابقا گردید. الغنوشی در حال حاضر ریاست جنبش حاکم النهضة در تونس را برعهده دارد.

"اخوان المسلمین جهانی" یک جنبش فراملی اسلام گراست که در بسیاری از کشورهای عربی بزرگ‌ترین جریان اپوزیسیون به شمار می رود. اخوان المسلمین قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین گروه سیاسی اسلامی است که در سال ۱۹۲۸ میلادی مصادف با سال ۱۳۴۷ قمری در شهر اسماعیلیه مصر و به رهبری "حسن البنا" بنیان نهاده شد و سپس فعالیت خود را به قاهره و سایر نواحی مصر و از آنجا به دیگر کشورهای عربی و اسلامی گسترش داد.

سند تاسیس گروه اخوان المسلمین در سال ۱۹۸۲ رسما با امضای مصطفی مشهور، پنجمین رهبر این گروه و پس از فرار وی به آلمان از ترس بازداشت در مصر اعلام شد. اما بخش ارتباطی این گروه با جهان اسلام به دست حسن البنا تاسیس شد. این گروه موفق شد سازمان هایی را در جهان اسلام با تلاش‌های سعید رمضان، داماد البنا به دلیل روابط خوبش با کشورهای منطقه و جهان، از اندونزی تا مراکش تاسیس کند.

کمپین "انقلاب ژوئیه" علیه اخوان المسلمین مصر که پس از ترور جمال عبدالناصر، رئیس جمهوری پیشین مصر آغاز به کار کرد، شماری از رهبران اخوان المسلمین را به فرار از مصر به کشورهایی چون لبنان، کویت، ایران، عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس و نیز تاسیس شرکت‌ها و موسسات اجتماعی و فرهنگی در این کشورها واداشت.

درباره برخی از دلایل تضعیف اخوان المسلمین جهانی گفته اند: مشکلات اخیری که میان این رهبران گروه در "اخوان المسلمین جهانی" به وجود آمد از جمله اختلاف در خصوص جنگ دوم خلیج فارس و مساله قانونی بودن کمک به نیروهای اشغالگر برای بیرون راندن صدام از کویت از دلایل تضعیف اخوان المسلمین جهانی است. به نحوی که اخوان المسلمین کویت از اخوان المسلمین جهانی جدا شدند.

همچنین در این سال‌ها مصطفی مشهور، یکی از بزرگترین اعضای این گروه نیز در گذشت و محمود الهضیبی، به عنوان ششمین رهبر اخوان المسلمین و جانشین مشهور انتخاب شد که اندیشه اخوان المسلمین جهانی را تضعیف کرد.

گذشته از این‌ها موضع اخوان المسلمین سوریه و همپیمانی آنها با عبدالحلیم خدام، معاون سابق رئیس جمهوری سوریه برای براندازی نظام کنونی سوریه، با مواضع اخوان المسلمین در مصر و اردن همخوانی ندارد به نحوی که تاکنون بارها مشاجره‌های لفظی بی‌سابقه‌ای میان رهبران اخوان المسلمین اردن با اخوان المسلمین سوریه در این خصوص به وجود آمده است.

منبع: دیپلماسی

هیچ نظری موجود نیست: